Последно ажурирање:

За повеќе статистики, вклучително и историски, графикони кликни тука.

дадени дози

Прва Доза

Целосно Вакцинирани

Booster

Примени Дози

Pfizer

Pfizer Прва Доза

Pfizer Целосно Вакцинирани

Pfizer Booster

Pfizer Примени Дози

Moderna

Moderna Прва Доза

Moderna Целосно Вакцинирани

Moderna Booster

Moderna Примени Дози

AstraZeneca

AstraZeneca Прва Доза

AstraZeneca Целосно Вакцинирани

AstraZeneca Booster

AstraZeneca Примени Дози

Sputnik

Sputnik Прва Доза

Sputnik Целосно Вакцинирани

Sputnik Booster

Sputnik Примени Дози

Covaxin

Covaxin Прва Доза

Covaxin Целосно Вакцинирани

Covaxin Booster

Covaxin Примени Дози

Janssen (J&J) Вакцинирани

Janssen (J&J) Примени Дози

SinoVac

SinoVac Booster

SinoVac Примени Дози

Произведувачи

Популација

Проценка за 70% Вакцинираност (во денови)

Прикажи ги сите Статистика за СОВИД-19.

%

Дали мислите дека веб страната е корисна? Споделете ја со вашите пријатели за да им помогнете!

За сите новости

Пред-клинички

Не е испитано на луѓе

Прва Фаза

Вакцината е тестирана во мало клиничко испитување

Втора Фаза

Вакцината е тестирана во проширено клиничко испитување

Трета Фаза

Вакцината е тестирана во големо клиничко испитување

Ограничена Одобреност

Одобрено само за ограничени / итни случаи

Одобрена

Одобрена за Широка Употреба

Ковид тракер за Вакцини: Водечки Кандидати

Фаза Изведувач Тип
Loading History...

Произведувачи:

Choose day:

Due to time difference, some areas may still show their "yesterday" statistics today. If that's the case, select "yesterday".

Важна забелешка за Вакцинскиот Естиматор кликни тука

Држави Вкупно Случаи
( %)
New Cases Вкупно Смртни Случаи
( %)
New Deaths Оздравени New Recoveries Активни Случаи
( %)
Hospitalized Критични Случаи дадени дози Прва Доза Целосно Вакцинирани Примени Дози Booster Вкупно Случаи/
1 мил.
Вкупно Смртни Случаи/
1 мил.
/
1 мил.
Проценка за 70% Вакцинираност (во денови) Прва Доза % Целосно Вакцинирани % дадени дози/
pop. %
Примени Дози/
1 мил.
Популација

метрички:

метрички:

Тип:

Дневно

Свет КОВИД Статистики Држави News

Извор на податоци:

Сите достапни мапи за следење на Вакциниацијата по држава и САД сојузини држави

САД мапи за сојузни држави:

Забелешка: За некои мапи за сојзузните држави, вкупниот број на вакцини не е достапен, но достапен е број на втори дози. Кога ќе ја отворите мапата кликнете на '2x 💉' за да се прикажат боите на мапите базирани на вторите дози.